Blog: beamer in een lampfitting

Een beamer in een lampfitting

Wat als je iedere lamp kunt veranderen in een presentatietool waarmee je alles wat je wilt kunt projecteren op muren en tafels?

Beam is een projector die je in iedere doodnormale lampfitting kunt schroeven, en waarmee je elk plat oppervlak (muur, tafelblad), verandert in een projectiescherm. Vervolgens verbind je ‘m draadloos aan je smartphone of laptop.

Het einde van de ouderwetse beamer?

Nog niet direct in ieder geval: zo laat Beam qua resolutie (854×480) en lichtsterkte (100 lumen) waarschijnlijk nog wel wat te wensen over als je voor een zaal van 200 man je verhaal staat te doen. Maar het neemt niet weg dat het een scala aan mogelijkheden opent: het zou bijvoorbeeld wel eens een heel mooie oplossing kunnen zijn voor presenteren in kleine groepen. Je neemt Beam eenvoudig mee, hoeft niet met allerlei kabels aan de slag en je hebt geen grote, luidruchtige projector meer op tafel.

Vervolgens laad je je presentatie vanaf je telefoon naar Beam en de show kan beginnen…

En is je groep nog kleiner, tot 4 personen? Draai hem dan gewoon in de fitting boven de tafel en je projecteert je presentatie recht op het bureau.

Hoe kun je Beam kopen?

Beam is nu nog een Kickstarter-project, maar komt vanaf oktober 2015 op de markt.

Hij is nog wel aan de prijs (350 euro), maar we zijn toch wel erg benieuwd of het een aanvulling of vervanging kan zijn voor grote, in de weg staande beamers. Wij houden ‘m in ieder geval zeker in de gaten.

Leuk om te vermelden: Beam is een project van Nederlandse bodem!

Over de auteur

Hugo Cremers

Hugo (MSc) is bij Bento Presentaties betrokken in zowel concept als vormgeving van de mooiste presentaties.

Ook interessant: