De belangrijkste 15 seconden van je presentatie om te oefenen

Joeri Cox / Presenteren, Bento-proof tips / 13 januari 2023
Leestijd: < 1 minuut

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt zéker voor je presentatie.

Waarom?

Heel simpel:

  1. Het begin van je presentatie is snel te trainen. Het zijn maar twee of drie zinnen! Twee keer tien minuutjes oefenen, staand voor de spiegel en je bent er helemaal klaar voor.
  2. Je positioneert jezelf krachtig. Je krijgt direct het stempel “Die is goed voorbereid, zij neemt me serieus.” Dat is mooi, want alles wat je daarna doet wordt door die positieve bril bekeken! Mensen willen namelijk consistent blijven aan hun eerdere keuze. (Dat heet het consistency-effect, zoals beschreven in het boek Influence door dr. Robert Cialdini.)
  3. Je ervaart zelf direct succes. Je merkt dat wat je geoefend had lukt én je merkt dat je publiek dat waardeert. Door de hormonen die je dan aanmaakt kom je in een krachtige state-of-mind (“I got this!”). Dat geeft je vertrouwen en maakt de rest van je presentatie een stuk makkelijker.

Dus heb je weinig tijd om je presentatie te oefenen? Train dan vooral op die eerste 15 tellen!

Succes verzekerd.

Meer tips en advies zoals dit?

Zorg dat je je hieronder aanmeldt voor onze nieuwsbrief, zodat je geen Bento-proof tips meer mist.

Om nog veel meer te leren over hoe jij zelf beter presenteert, bekijk eens ons individuele trainings-programma of de 2-daagse presentatietraining voor het hele team.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

We respecteren je privacy. We gebruiken je gegevens alleen om je onze tips te sturen. Afmelden kan altijd.

Over de auteur

Joeri Cox

Als senior partner in Bento Presentaties ontwikkelt Joeri presentaties en traint hij sprekers in het maken en geven van professionele presentaties volgens de HNP™ methodiek. Daarnaast treedt hij vaak en graag op als spreker over Het Nieuwe Presenteren™. Met geïnspireerde mensen die direct beter presenteren als resultaat.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons