Foto bijsnijden in je presentatie

Anja Jansen / Slides / 17 augustus 2016
Leestijd: 2 minuten

Goed beeldmateriaal is doorgaans een belangrijk onderdeel van een overtuigende presentatie. Foto’s moeten van goede kwaliteit zijn en de boodschap van de spreker ondersteunen. Een foto bijsnijden kan helpen om het beeld sterker en spannender te maken.

Er zijn twee redenen om een beeld af te snijden: de focus op een bepaald onderwerp in het beeld verbeteren, en inzoomen op een detail.

1. Focus op onderwerp

In de presentatie voor Tilburg University is onderstaande foto gebruikt. Hier is het meisje rechts van de foto afgesneden, waardoor de aandacht volledig komt te liggen bij het eigenlijke onderwerp van de dia: de jongen die aan het telefoneren is.

Tilburg Universiteit - orgineel

Tilburg University – origineel

 

Tilburg Universiteit - uitsnede

Tilburg University – bijgesneden

2. Inzoomen

In de presentatie voor MEE Amstel en Zaan is onderstaand beeld gebruikt, waarin alleen de handen van een meneer op leeftijd te zien zijn. Het levert een spannender beeld op dan de volledige foto van deze meneer; de foto lijkt direct een verhaal te vertellen. Het gevoel wat de foto moet uitstralen (‘ouderdom’, ‘hulpbehoevend’) gaat hiermee niet verloren, maar wordt zelfs versterkt.

Alliander - uitsnede

MEE Amstel en Zaan -bijgesneden

Door gebruik te maken van deze technieken kun je je presentatie weer een klein stukje verbeteren. Verbeteringen in compositie leveren een spannender beeld op, verbeteren zo de dia en ondersteunen je verhaal weer net wat beter.

Bekijk deze #PresentatieTip hoe je een foto kunt bijsnijden in Powerpoint.

Over de auteur

Anja Jansen

Anja associeert, houdt van krachtige, no nonsense beeldtaal. Om zo de kern te vinden en presentaties mooier te maken. Zodat u kunt schitteren. Zij studeerde Grafisch Ontwerp in Breda en werkt als presentatie-vormgever bij Bento Presentaties.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons