Mankementen van zakelijke presentaties (en mijn eerste spreekbeurt)

Joeri Cox / Bento-proof tips / 30 november 2022
Leestijd: < 1 minuut

Mijn allereerste presentatie, een spreekbeurt op de basisschool, was een drama.

Ik dacht een een mooie presentatie over mijn muntenverzameling te hebben voorbereid, maar na afloop waren zowel ik als mijn klasgenootjes dolblij dat het erop zat.

Dat viel tegen.

Wat ging er mis?

Wat ging er mis?

  1. Ik had geen duidelijk doel met mijn presentatie. Ik moest iets vertellen over mijn hobby en dus deed ik dat.
  2. Ik vertelde vanuit mijn eigen passie. En dat lijkt hartstikke goed, passie is belangrijk, maar ik vergat volledig waarom mijn klasgenootjes mijn muntenverzameling eigenlijk interessant zouden vinden. En wat denk je? Dat vonden ze dus niet.
  3. Ik vertelde véél te veel. Want als echte hobbyist vond ik alles belangrijk. Met als gevolg dat mijn klasgenootjes door de bomen het bos niet meer zagen.

Bijna alle zakelijke presentaties die ik zie, vertonen exact dezelfde mankementen als mijn allereerste spreekbeurt.

Lees mijn persoonlijke blunders nog eens over, trek er je eigen conclusies uit en ik weet zeker: jouw volgende presentatie wordt wél een feestje!


(De foto bovenaan is van Wim van ’t Einde en vonden we op Unsplash 📷)

Meer tips en advies zoals dit?

Zorg dat je je hieronder aanmeldt voor onze nieuwsbrief, zodat je geen Bento-proof tips meer mist.

Om nog veel meer te leren over presenteren, bekijk eens ons seminar of onze 2-daagse presentatietraining voor teams.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

We respecteren je privacy. We gebruiken je gegevens alleen om je onze tips te sturen. Afmelden kan altijd.

Over de auteur

Joeri Cox

Als senior partner in Bento Presentaties ontwikkelt Joeri presentaties en traint hij sprekers in het maken en geven van professionele presentaties volgens de HNP™ methodiek. Daarnaast treedt hij vaak en graag op als spreker over Het Nieuwe Presenteren™. Met geïnspireerde mensen die direct beter presenteren als resultaat.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons