Hoe klink je slim en overtuigend in je presentatie?

Arnout Drenthel / Presenteren / 22 januari 2015
Leestijd: < 1 minuut

Een belangrijke boodschap kan saai worden gepresenteerd: monotoon, zonder ondersteunende gebaren en zonder passie. Overtuigend presenteren wordt op die manier knap lastig.

Maar wat gebeurt er wanneer een onbelangrijke boodschap wél met dynamiek, gebaren en passie wordt gebracht?

Will Stephen deed de ultieme test en presenteerde een TEDx talk van 5 minuten lang over he-le-maal niets: Niks, nada, noppes.

Het resultaat? Vreemd genoeg een boeiende presentatie. Volledig gedragen door verbale en non-verbale presentatie-vaardigheden. En dus een bewijs dat presentatievaardigheden een flinke impact hebben om aandacht vast te houden en te overtuigen.

Will past onder andere de volgende technieken toe:

  • varieer in stemhoogte;
  • zoek interactie met het publiek via een vraag;
  • vertel een persoonlijke anekdote;
  • ondersteun je punt met autoriteiten en cijfers;
  • (en: draag een bril).

En tegelijk, doordat Will Stephen de vaardigheden zo expliciet maakt, steekt hij er nogal de draak mee. Een leuke korte video dus.

Even vijf minuten kijken!

(Maar pas op; het gaat dus echt helemaal nergens over.)

Over de auteur

Arnout Drenthel

Arnout Drenthel (MSc) is een van de ±30 Certified Presentation Specialists wereldwijd. Hij helpt organisaties en sprekers bij het ontwikkelen van een presentaties die meer resultaat bereiken. "Het moment dat een spreker ervaart hoe het is om anderen te inspireren; dat is magisch. Dan gebeurt er echt iets. En het is geweldig om daar aan te mogen bijdragen." Arnout is mede-oprichter van Bento Presentaties.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons