Beter online presenteren in Teams met PowerPoint Live en Cameo

Arnout Drenthel / Slides, Presenteren, Bento-proof tips / 13 december 2022
Leestijd: < 1 minuut

Sinds 2021 werkt PowerPoint redelijk lief samen met Microsoft Teams. Die functie heet PowerPoint Live en dat is fijnbeter voor je online presentatie. Vooral met Cameo!

Zo geef je betere presentaties in PowerPoint Live

Hierom worden je presentaties er beter van:

  1. De Cameo-functie zet het videobeeld van je camera op een vooringestelde plek op de dia. Voor je publiek vormen de slide en spreker één geheel. Zoals een klant het verwoordde: “Zo, dat is écht veel fijner om naar te kijken!”
  2. De integratie van Presenters View in Teams is prettig. Je ziet direct je sprekersnotities, zonder gerommel met schermen en instellingen.
  3. Omdat de PowerPoint-presentatie vanuit de cloud wordt gedownload naar de deelnemers, werken animaties en ingevoegde video’s wél soepel.
Animated GIF met een voorbeeld van een Cameo in PowerPoint Live presentatie
Met de Cameo-functie krijgt de spreker een duidelijke plek in de presentatie.

Nadelen van PowerPoint Live

Maar PowerPoint Live kent ook nog wat eigenaardigheden. Wees er bijvoorbeeld op voorbereid dat sommige animaties anders kunnen werken in PowerPoint Live. En op dit moment kun je niet-standaard lettertypes kun je (vaak) vergeten.

Toch wegen de voordelen absoluut op tegen de onhandigheden. Met PowerPoint Live wordt het een stuk eenvoudiger om betere online presentaties te geven.

Bereid je voor!

Maar reken je niet gelijk rijk; een goede online presentatie vraagt voorbereiding:

  • Van je PowerPoint: Voeg een Cameo-placeholder toe en zorg voor meer afwisseling in beeld. Zo hou je de aandacht van je publiek beter vast.
  • Van jezelf: Online presenteren vraagt meer van de energie, flow en timing waarmee je presenteert. Onderschat dat niet – we hebben daar niet voor niets een specifieke training voor.

Maar met een goede voorbereiding benut je de kracht van PowerPoint Live en til je je online presentatie in Teams naar een professioneler niveau.

PS Dit en nog veel meer technieken om online beter te presenteren, leer je in onze training Online presenteren of het compacte seminar.

Fijne dag!

Meer tips en advies zoals dit?

Zorg dat je je hieronder aanmeldt voor onze nieuwsbrief, zodat je geen Bento-proof tip meer mist.

Om nog veel meer te leren over online presenteren, bekijk eens ons compacte seminar of onze complete groepstraining over online presenteren.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

We respecteren je privacy. We gebruiken je gegevens alleen om je onze tips te sturen. Afmelden kan altijd.

Over de auteur

Arnout Drenthel

Arnout Drenthel (MSc) is een van de ±30 Certified Presentation Specialists wereldwijd. Hij helpt organisaties en sprekers bij het ontwikkelen van een presentaties die meer resultaat bereiken. "Het moment dat een spreker ervaart hoe het is om anderen te inspireren; dat is magisch. Dan gebeurt er echt iets. En het is geweldig om daar aan te mogen bijdragen." Arnout is mede-oprichter van Bento Presentaties.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons