Welke presentatie-software gebruikt Apple zelf?

Arnout Drenthel / Slides / 18 september 2014
Leestijd: 2 minuten

Het was (bijna) weer een Steve Jobs-waardige presentatie afgelopen week, toen Tim Cook de iPhone 6 en de Apple Watch aankondigde. Een goede opbouw én overtuigende beelden die lieten zien wat de sprekers vertelden. Maar welke presentatie-software gebruikt Apple zelf voor hun presentaties?

Zo’n event, op zo’n grote schaal, waar zoveel van af hangt… Dan laten ze bij Apple natuurlijk niets aan het toeval over. Zeker niet met wat er op het megalomaan grote scherm achter de sprekers wordt weergeven!

Het is geen geheim dat wijlen Steve Jobs ontevreden was met de bestaande presentatie-software en daarom in de eerste jaren van deze eeuw Keynote liet ontwikkelen voor zijn eigen presentaties. En dat Apple’s Keynote daarna pas werd verkocht als presentatie-software aan het publiek.

Sindsdien zijn de presentaties van Apple nog wat groter geworden. Nog wat dramatischer. Met veel grotere schermen. En worden ze live uitgezonden.

Volstaat tegenwoordig hun eigen Keynote nog?

Ja dus!

Kijk maar:

Vanity displays op Apple Special Event 9 september 2014

Op de foto hierboven zie je Tim Cook terwijl hij het podium opkomt. In het shot zijn twee paar zogenaamde vanity displays te zien: het ‘spiekbriefje’ voor de spreker. (Ook te zien op 3:09 in de video van het event)

Daarop ziet hij wat er nu geprojecteerd wordt (het linkerscherm bij Tim Cook) en wat er komt en wat de tijd is (rechterscherm). Dit wordt ook wel de ‘presentatorweergave’ of ‘presenter’s view’ genoemd.

En wat zien we dan? Te herkennen aan de kenmerkende groene statusbalk bovenin, is dat dat precies de presentatorweergave van Apple Keynote. Zie maar in dit voorbeeld (waarbij weliswaar twee dia’s op 1 scherm worden weergeven):

Presentatorsweergave Keynote

Zulk vertrouwen in de eigen producten.
Dat vind ik stoer van Apple!

PS Ook Keynote gebruiker? Lees hier zelf hoe je als Keynote-gebruiker en zelf de presentatorweergave gebruikt.

Foto: Apple.com

Over de auteur

Arnout Drenthel

Arnout Drenthel (MSc) is een van de ±30 Certified Presentation Specialists wereldwijd. Hij helpt organisaties en sprekers bij het ontwikkelen van een presentaties die meer resultaat bereiken. "Het moment dat een spreker ervaart hoe het is om anderen te inspireren; dat is magisch. Dan gebeurt er echt iets. En het is geweldig om daar aan te mogen bijdragen." Arnout is mede-oprichter van Bento Presentaties.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons