S.T.A.R. Moment #4: Emotive Storytelling

Hugo Cremers / Presenteren, Presentatie-tips / 5 april 2017
Leestijd: < 1 minuut

Het vierde blogartikel in de serie over onvergetelijk presenteren met een S.T.A.R. Moment gaat over Emotive Storytelling: verpak het idee dat je wil delen in een verhaal.

In plaats van alleen informatie te verspreiden, kun je die informatie verwerken in een verhaal. Via verhalen begrijpen we complexe dingen gemakkelijker en zijn ze beter te onthouden. Ze geven betekenis aan informatie. Wanneer iemand een persoonlijk verhaal vertelt, krijgt het idee een persoonlijkheid, een gezicht. Bovendien zijn verhalen gemakkelijk te delen.

John Doerr

John Doerr maakt een duidelijk statement over klimaatverandering: “Ik denk niet dat we het gaan halen”. In deze presentatie vertelt hij over zijn eigen zoektocht naar initiatieven voor co2-reductie. Zijn persoonlijke bevindingen zijn positief, maar niet positief genoeg. Wat er in de wereld wordt gedaan om klimaatverandering tegen te gaan, gaat volgens hem niet voldoende zijn.

 

Susan Cain

Susan Cain pleit er voor dat introverte mensen vooral introvert moeten kunnen zijn. Alleen op die manier kunnen ze het maximale uit zichzelf halen. Ze begint haar presentatie met een persoonlijk verhaal over haar eigen introvertheid. Hiermee betrekt ze het onderwerp op zichzelf en heeft ze direct de aandacht van het publiek. Op z’n minst van de introverten in de zaal.

 

« Onvergetelijk presenteren met een S.T.A.R. Moment

Over de auteur

Hugo Cremers

Hugo (MSc) is bij Bento Presentaties betrokken in zowel concept als vormgeving van de mooiste presentaties.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons