S.T.A.R. Moment #3: Evocative Visuals

Hugo Cremers / Presenteren, Presentatie-tips / 5 april 2017
Leestijd: < 1 minuut

Dit derde blogartikel in de serie over onvergetelijk presenteren met een S.T.A.R. Moment gaat over Evocative Visuals: krachtig, sprekend beeldmateriaal. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Cliché, maar daarom niet minder waar.

Een krachtig beeld maakt gedachten, herinneringen of emoties los bij je publiek. Van inspirerend, vrolijk of vertrouwd tot angstaanjagend, verdrietig of kwaad. Wanneer je je boodschap kunt onderstrepen met een pakkend beeld, zal je publiek jouw idee niet vergeten, alleen al doordat ze dat beeld gemakkelijk onthouden. Zorg wel voor goed beeldmateriaal en zet het fullscreen in je presentatie voor maximale impact. Een (korte) video kan natuurlijk ook. Hieronder enkele voorbeelden.

Chris Jordan

Fotograaf Chris Jordan laat zien wat de gevolgen van onze consumptiemaatschappij zijn voor onze planeet. In deze presentatie vertelt hij over zwerfvuil: hoe albatrossen plastic opeten en eraan sterven. Nota bene op één van de meest afgelegen plekken op aarde. Zijn foto’s zeggen genoeg.

(foto’s vanaf 10:37)

 

David Gallo

(Gelukkig is er af en toe ook goed nieuws te vertellen over onze planeet.) Soms is je boodschap heel simpel: de natuur is fantastisch (dus laten we er vooral zorgvuldig mee omgaan).

Oceanograaf David Gallo laat in deze TED-talk zien welke bijzondere dieren er in de oceanen te vinden zijn. Hij kan er natuurlijk veel over vertellen, maar beter is om het te laten zien. Kijk vooral ook het laatste deel over de octopus.

« Onvergetelijk presenteren met een S.T.A.R. Moment

Over de auteur

Hugo Cremers

Hugo (MSc) is bij Bento Presentaties betrokken in zowel concept als vormgeving van de mooiste presentaties.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons