Uitzonderingen bevestigen de presentatieregels

Uitzonderingen bevestigen de presentatieregels

Er zijn nogal wat ijzeren regels als het gaat om presentaties. Of het nu gaat om vormgeving van de mondelinge presentatie, de opbouw van een verhaal, presentatievaardigheden en zelfs de keuze van kleding – we kunnen je heel wat tips geven.

Maar hoe komt het dan toch dat er regelmatig dames en heren voorbijkomen in zaaltjes en zalen die zich maar weinig aantrekken van die presentatieregels en toch ontzettend succesvol zijn?

Inhoud en authenticiteit

Zo’n Maarten van Rossem – hij ziet er bij vlagen smoezelig uit, lijkt nog nooit van Head & Shoulders te hebben gehoord, heeft een kraakstem, lijkt onafgebroken chagrijnig en vergeet al mompelend zijn publiek nogal eens.

Maarten van Rossem trekt volle zalen.

Want Maarten van Rossem biedt inhoud en is, dankzij echte of verdomd goed gespeelde authenticiteit, geloofwaardig. En vooruit: hij is grappig. Vinden wij tenminste.

Gebruik shampoo

Begin met inhoud. Wees authentiek. En besef dat we niet allemaal Maarten van Rossems zijn. Dus neem advies ter harte. Ook als het gaat over schone kleding, wel optimistisch zijn, wél contact met je publiek, plezierig stemgebruik en shampoo.

Over de auteur

Laurens van Voorst

Laurens is copywriter. Goed met teksten en woorden. Laurens’ pen is scherp. Maar hij typt ook hele fijne teksten.

Ook interessant: