Blogartikel - Stop de foie gras presentaties!

Voel jij je een foie gras gans bij een presentatie?

Anno 2015 hebben presentaties en foie gras veel met elkaar te maken… Hoe dat precies zit – en hoe je daar een eind aan kunt maken – lees je hieronder…

Als ik naar buiten kijk, zie ik veel ganzen. Canadese ganzen, nijlganzen, Hollandse boerenganzen en nog wat soorten. Die beesten hebben een prachtig leven: in de zomer hangen ze bij me voor de deur rond, in de winter trekken ze naar het zuiden.

Ze eten wat gras, granen en zaden. Telkens weer net iets anders: elke streek heeft immers zijn eigen varianten.

Wat een leven… vrijheid, lekker smikkelen en af en toe de boer plagen.

Niet alle ganzen hebben een mooi leven

Er zijn ook ganzen die het minder goed hebben getroffen. Zij zijn voorbestemd om te worden verwerkt tot foie gras: ganzenlever. Ze zitten met velen opgehokt in een kleine ruimte en krijgen zo veel mogelijk eten naar binnen gepropt.

Geen lekker eten waar ze vol verwachting naar uitkijken, maar een overdosis machinaal en smakeloos voer, elke dag hetzelfde. En zodra het maar enigszins verteerd is, komt de volgende dosis alweer: hoe meer eten er in die beesten gaat, hoe beter.

Wat een leven… opgesloten, overdosis voer en niets dan verveling.

De meeste lezers van dit artikel zijn net volle foie gras ganzen

Dag in dag uit krijgen ze overvolle presentaties door de strot geduwd, met een dichtheid waar het machinale ganzenvoer bij in het niet valt.

Blij worden ze daar niet van, ze vergeten bijna alles en kijken uit naar het moment dat de presentatie weer voorbij is. Kunnen ze even bijkomen, voordat ze de volgende volle laag krijgen.

Wat een leven… opgesloten, overdosis informatie en niets dan verveling.

Stop de overvolle foie gras presentaties!

Jij kunt het tij keren. Als je een presentatie maakt, probeer dan niet alles wat je weet bij het publiek naar binnen te schuiven. Beperk je tot je belangrijkste boodschap. En zorg dat ze nog wat lekkere trek overhouden…

Je gansjes – ehm, je publiek – zullen je dankbaar zijn.

Als jij je morgen weer zo’n gansje voelt… stuur dit artikel dan naar de spreker. Een eenvoudige bijdrage aan een betere wereld.

Over de auteur

Joeri Cox

Als senior partner in Bento Presentaties ontwikkelt Joeri presentaties en traint hij sprekers in het maken en geven van professionele presentaties volgens de HNP™ methodiek. Daarnaast treedt hij vaak en graag op als spreker over Het Nieuwe Presenteren™. Met geïnspireerde mensen die direct beter presenteren als resultaat.

Ook interessant: