Waarom iPhones altijd op 9:41 AM staan

Arnout Drenthel / Slides / 13 februari 2015
Leestijd: 2 minuten
Het valt vrijwel niemand op, maar het tijdstip op Apple’s producten (bijvoorbeeld een iPhone of iPad) is vrijwel altijd 9:41 uur.
Toeval? Nee. Waarom 9:41 uur? Door de starttijd van hun presentaties.

Het is geen geheim dat de productpresentaties van Apple tot in de kleinste details worden voorbereid. En dan denk je dus ook goed na over alles wat je in beeld zet. Tot en met de screenshots van iPhones, iPads en Macs aan toe.

En op die screenshots staat de tijd vrijwel altijd op 9:41 (AM). Kijk ook maar op de site van Apple.

Waarom om 9:41 uur? Omdat bij de presentatie van de eerste iPhone de foto’s van de iPhone (ongeveer) na 40 minuten na de start van de presentatie (exact 9:00 uur) in beeld zouden komen.

Rekening houdend met iets speling hebben ze bij die presentatie van de eerste iPhone toen gekozen voor 9:42 uur AM. En dat kwam precies uit. De tijd in beeld kwam precies overeen met de actuele tijd in de zaal.

Scott Forstall, voormalig iOS-baas van Apple zei daarover:

“We design the keynotes so that the big reveal of the product happens around 40 minutes into the presentation,” Forstall said. “When the big image of the product appears on screen, we want the time shown to be close to the actual time on the audience’s watches. But we know we won’t hit 40 minutes exactly.”Scott Forstall

Het is natuurlijk een detail, maar onbewust helpt het om het publiek te overtuigen dat de presentatie ‘klopt’.

Nadien hebben ze die ‘standaard’-tijd, volgens eigen zeggen zonder echte reden, bijgesteld naar 9:41 uur. En sindsdien zie je die tijd vrijwel altijd op afbeeldingen van iPhones, iPads en Macs. Ook op de website van Apple.

The devil is in the details!

P.S. Weet je trouwens welke presentatie-software Apple zelf gebruikt?

Over de auteur

Arnout Drenthel

Arnout Drenthel (MSc) is een van de ±30 Certified Presentation Specialists wereldwijd. Hij helpt organisaties en sprekers bij het ontwikkelen van een presentaties die meer resultaat bereiken. "Het moment dat een spreker ervaart hoe het is om anderen te inspireren; dat is magisch. Dan gebeurt er echt iets. En het is geweldig om daar aan te mogen bijdragen." Arnout is mede-oprichter van Bento Presentaties.

Bento Presentaties

De meeste mensen hebben moeite om overtuigend te presenteren, dus trainen we sprekers en ontwikkelen we hun presentaties. Met onze presentatie-technieken zul je met zelfvertrouwen presenteren en zullen jouw ideeën eenvoudig anderen inspireren en overtuigen.

Contact


Bento Presentaties
Postbus 2175
5001 CD Tilburg
Telefoon: (013) 707 99 66

Volg ons