Presentatie-training: Presentatie maken

Voor als u telkens opnieuw wilt inspireren

 

Training: Presentatie maken


Tijdsduur

1 dag

Deelnemers

Max. 15

Alternatieven

Training: Presentatie geven

Terug naar dienstenEen verschil maken met uw presentatie. Dat willen we allemaal wel…

In deze training leert u hoe u zo’n presentatie maakt die inspireert.

Werken aan uw volgende presentatie

 • Een volle dag in het teken van Het Nieuwe Presenteren™. Daarin leren we u het nodige (af) over presentaties in het algemeen*.

  En mooier nog: u ontwikkelt deze dag ook een scherpe boodschap en verhaallijn voor uw volgende presentatie én u maakt een stap in het maken van uw dia’s.

  * (Eigenlijk is dat helemaal niet zo mooi: We verpesten daarmee een heleboel presentaties die u hierna nog gaat zien. U ziet na deze training namelijk precies wat er mankeert aan al die andere presentaties. We geven helaas geen frustratie-garantie…)

Opzet

De training Presentatie maken kent twee onderdelen; verhaalontwerp en dia-ontwerp.

Verhaalontwerp: ontwikkel de boodschap.

Wat gaat u vertellen, aan wie en waarom? Hoe brengt u de behoefte van uw publiek in kaart en hoe kunt u daarbij aansluiten? En wat wilt u eigenlijk bereiken bij uw publiek?

Deelnemers ontwikkelen het verhaal voor hun volgende presentatie.

Dia-ontwerp: ontwikkel uw ondersteuning.

Dia’s zijn geen spiekbriefje voor de spreker, ze helpen u de boodschap over te brengen. We maken kennis met effectief ontwerp en ontdekken wat wel werkt, en wat niet. Natuurlijk laten we ook zien hoe uw eigen dia’s beter kunnen.

Deelnemers ontwikkelen een storyboard voor hun presentatie.


Wat leren we (af)?

We leren je een nieuwe manier van kijken naar en denken over presentaties (dat noemen wij Het Nieuwe Presenteren). Maar dan zie je dus ook hoe Het Oude Presenteren averechts werkt en dat leren we je af om nog langer te doen. Deelnemers kunnen na deze training o.a.:

 • Een analyse maken van het publiek en de presentatie aanpassen op het publiek
 • Gestructureerd én doelgericht een presentatie opzetten
 • Duidelijke dia’s ontwerpen die de spreker ondersteunen
 • Ineffectieve vormgeving herkennen en basale vormgevingstechnieken gebruiken voor beter ontwerp

Iets voor u?

Wanneer u uw presentaties blijvend succesvoller wilt maken. Misschien wel uw externe presentatie. Maar vaak juist ook interne presentaties, bijvoorbeeld in een MT-overleg. Presentaties waarin uw boodschap een structuur volgt die werkt. En met krachtige beelden die u als spreker laten overtuigen. Dát zijn de presentaties die we u leren maken.

Kijk ook eens naar onderstaande referenties of neem contact op.

 • “Na de training van gisteren gaan vooral mijn voorbereiding d.m.v. analyses en dia-opbouw in PowerPoint drastisch veranderen.”Robert Goelmohamed,
  spacemanager AS Watson
 • “De presentatie heeft nu meer ‘power’ en is meer ‘to the point’, wat het publiek en uiteindelijk ons bedrijf ten goede komt.”Wil van Leijsen,
  directeur Saver N.V.
 • “De presentatie is echt mooi geworden! Ik denk dat het inslaat als een bom.”Herko Coomans, adviseur ICTU

FAQ

We hielpen collega-sprekers al bij onder meer de volgende soorten presentaties:

 • Sales presentaties voor teams van vertegenwoordigers 
 • Jaarcijfers van oliemaatschappijen 
 • Onderzoeksresultaten voor overheidsinstellingen
 • Interne productpresentaties bij marktleiders in koffie 
 • Congrespresentaties voor energiebedrijven
 • Jaaroverzichten van mediabedrijven 
 • Wervingspresentaties voor distributienetwerken 
 • Beleidspresentaties voor gemeenten
 • Conferences voor freelancers 
 • Pleidooi-presentaties in rechtszaken
 • Bedrijfspresentaties van MKB’ers 

…dus waarschijnlijk weten we ook wel raad met uw presentatie!

Gemiddeld hebben we rond de 5 á 6 weken nodig om een volledige presentatie te ontwikkelen vanaf de eerste workshop. Dat kan wel iets sneller, maar de ervaring leert dat het sterk afhankelijk is van de agenda’s van alle betrokkenen. In overleg kunnen we kijken wat haalbaar is. Bel gerust even om te informeren wat haalbaar is!
De workshops met u doen we bij voorkeur bij u op locatie. De eindoplevering doen we ook bij u op locatie. Alle tussengelegen werkzaamheden voeren we uit bij ons op kantoor en waar nodig, hebben we telefonisch contact met u.
We kunnen het niet zonder u. Daarom vragen we u de hemd van het lijf in de workshops. Deze periode zal voor u ook het meest intensief zijn. Elke workshop duurt rond de 2 á 2,5 uur en tussen de workshops zit ongeveer een week. Mogelijk moet u tussen de workshops nog dingen natrekken of krijgt u concepten voorgelegd per e-mail.

De tweede fase, die van de vormgeving van de presentatiemiddelen, is minder intensief voor u. We sturen u een of enkele concepten en bespreken dit telefonisch met u.

We werken met één vast aanspreekpunt aan uw kant. Hij/zij zorgt voor de coördinatie aan uw kant.

Meer dan fraaie vormgeving

Een goede PowerPoint-presentatie is meer dan een statische voorstelling van fraai vormgegeven dia’s. Juist de animaties in beeld helpen het verhaal verduidelijken. Nooit aandachttrekkend, maar altijd ter ondersteuning van het verhaal van de spreker.

Kijk en leer!

U krijgt uit eerste hand mee hoe we op een hele eigentijdse manier een presentatie maken. Een bijkomend voordeel van deze  werkwijze is dan ook dat u niet alleen een nieuwe presentatie krijgt, maar uw volledige kijk op presenteren zal veranderen!

 

(013) 707 99 66

Bel gerust… Vraag naar Joeri of Arnout.
Ze vertellen u alles over presenteren!

 

Of laat ons u terugbellen.

Ja, bel mij!