Ontwerp van presentaties

Als jouw presentatie belangrijk voor je is

Zakelijke presentaties

Wij zijn gespecialiseerd in presentaties waar resultaat en impact essentieel zijn, zoals bij:
En ook:
Aanbestedingspresentaties
Financieringspresentaties
Bedrijfspresentaties
Presentatie laten maken door presentatie-specialist
Resultaatgericht
Voor presentaties die brein en gedrag moeten beïnvloeden
Professioneel ontwerp
Details doen ertoe: een eerste indruk is onherstelbaar
Van korte pitches tot complete corporate slidedecks
Alles draait om heldere, overtuigende communicatie

Benieuwd hoe jouw presentatie ook beter kan?

Bel nu voor vrijblijvend advies

Of plan een belafspraak in, of stuur een e-mail.

Waar het om draait bij goed presentatie-ontwerp

Van de duizenden presentaties die dagelijks in Nederland worden gegeven, zijn de meeste… hoe zullen we het zeggen… niet heel inspirerend, ronduit saai en hebben een hoog PowerPoint-gehalte.

Of sprekers nu de tijd, de zin of het vertrouwen missen; vaak wordt er maar wat aan geklungeld. En dat is jammer. Want daardoor boeken sprekers weinig resultaat (als ze hun doel al helder voor ogen hebben).

Het publiek moet moeite doen om de aandacht bij de presentatie te houden. De boodschap komt onvoldoende over. En misschien nog wel het ergste: het publiek houdt een slecht beeld van de spreker (en zijn bedrijf) over.

Met een goed ontworpen presentatie voorkom je dat en pak je die unieke kans om mensen te inspireren. Maar waar draait het om bij goed presentatie-ontwerp?

Een goede presentatie past bij jou, je doel en je publiek en is ontworpen met oog voor:

 • overtuigende inhoud, oftewel: hetgeen je vertelt,
 • krachtig beeld en
 • hoe je de presentatie gebruikt in de praktijk.

Wij maken dagelijks zulke presentaties voor onze opdrachtgevers.

Waarom investeren in presentaties?
Omdat mensen luisteren met hun ogen
en denken met hun emoties.

Zo maken we een goed ontwerp

Dat wat je gaat vertellen vormt de kern van je presentatie. Jouw boodschap moet zo worden opgebouwd dat je publiek de boodschap begrijpt en kan volgen. Met bijvoorbeeld een spanningsboog en storytelling-technieken zorg je dat je de aandacht van het publiek vasthoudt. Adviseur Joeri Cox werkt met klant aan structuur van een nieuwe presentatie in een workshop
Een goed ontworpen presentatie combineert krachtige inhoud, onderscheidend beeld en gebruiksvriendelijkheid.

Specifieke presentaties

Elk type presentatie kent andere aandachtspunten. Waar moet je in het bijzonder op letten bij Bedrijfspresentaties en Sales presentaties? Neem contact op en we vertellen het je!

Reacties van klanten

5 sterren review presentatie-ontwerp
"Flexibel: je kunt lekker snel schakelen. Bento was goed in staat om mijn ideeën, ook qua vormgeving en beelden, om te zetten naar mooie slides. Tijdens de workshops in staat om een complexe puzzel naar een heldere verhaallijn te vertalen."
4 sterren review presentatie-ontwerp
"Zeer professioneel, snel en accuraat. Verrassend, sterk."Janny Niessen, Saint-Gobain Weber Beamix
5 sterren review presentatie-ontwerp
"Zeer positief. De inspanningen en het meedenken van Joeri over de vertaling en presentatie van onze troeven en toegevoegde waarde, overtroffen onze verwachtingen."Evert Gys, Elipse
5 sterren review presentatie-ontwerp
"Professionals, vernieuwend"
5 sterren review presentatie-ontwerp
"Zeer professioneel en creatief in het omzetten van de ideeën die geopperd worden."Sapa
4 sterren review presentatie-ontwerp
"Prima ervaring gehad. Kundige mensen en snel schakelen, zijn termen die me nu door het hoofd schieten. Dus dikke prima."
5 sterren review presentatie-ontwerp
"Professioneel, snel, proactief en deskundig!"Geert Duysters, Tilburg University
5 sterren review presentatie-ontwerp
"Klantgericht, professioneel en creatief zijn woorden die jullie welllicht zelfs wel teniet doen. Top prestatie geleverd en super meegedacht om ons een geweldige presentatie te bezorgen die ons verhaal optimaal weergeeft en ons eigen verhaal helpt te ondersteunen bij onze klanten en prospects!"Daan Kuiphuis, Quarantainenet

Een eigen, professioneel ontwerp

Presentaties hoeven niet op elkaar te lijken. Liever niet zelfs. Daarom ontwerpen we presentaties met een eigen unieke identiteit. Maar liever zonder bulletpoints.

Dit zijn twee recente voorbeelden van ons werk. Bekijk meer voorbeelden in ons portfolio.

Bekijk het portfolio
Oprichters Arnout Drenthel en Joeri Cox

Over Bento

Gedreven vanuit de verwondering waarom de presentatie-standaard in Nederland zo laag ligt, begonnen Joeri en Arnout in 2010 Bento Presentaties; een bureau dat volledig gespecialiseerd is in het maken en geven van presentaties.

Door sprekers en bedrijven te trainen en ondersteunen bij het ontwikkelen van hun presentaties zorgen we dat sprekers met meer passie en vertrouwen presenteren.

Zo bereiken ze beter hun doel en zijn ‘Bento-proof’-presentaties een garantie voor publiek voor een helder en inspirerend moment!

Zes zekerheden die je alleen bij Bento krijgt

Begrijp-garantie
Jouw ontwerp-team bestaat volledig uit specialisten op WO/HBO-niveau. Daardoor begrijpen we jouw specifieke uitdagingen en kunnen we je beter adviseren.

Alle benodigde specialismen
Of het nu copywriter, vertaler (EN/D), voice-over (m/v), fotograaf, ontwerper, of een stemcoach is: alle specialisten staan klaar.

Multi-trick pony
We ontwerpen voor verschillende platformen (Windows, Mac en iPad) en software (o.a. PowerPoint, Keynote, Prezi), waardoor we iedereen kunnen helpen.

Fixed price
In 9 van de 10 opdrachten werken we voor een vaste prijs. Dus geen verrassingen achteraf.

100% tevredenheidsgarantie
Wanneer je na afloop niet volledig tevreden bent, betaal je niets. Geen discussie. Jouw oordeel is leidend.

6 maanden service
Mocht in de praktijk blijken dat onverhoopt toch een aanpassing nodig is, dan passen we dat het eerste halfjaar kosteloos voor je aan.

 

(En we maken de mooiste presentaties. Kijk zelf maar.)

…en dat wordt gewaardeerd.

Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties

9/10

Klanten waarderen onze diensten met het cijfer 9 uit 10

99%

99% van onze klanten beveelt ons aan

Wil je een professionele presentatie laten maken?

9x Vaakgestelde vragen

 • Is dit iets voor mij? Wanneer presentaties voor jou een waardevolle manier zijn om mensen te beïnvloeden, loont het om te investeren in die presentatie. Bedenk maar eens wat het oplevert wanneer je presentatie 2x zo succesvol zou zijn…
 • Mijn business is heel specifiek. Hebben jullie ervaring? Onze specialisten zijn oud-organisatie-adviseurs. Daardoor zijn ze bij uitstek in staat om snel de complexiteit van een organisatie en branche te doorgronden. Daarnaast hebben we gewerkt voor heel uiteenlopende opdrachtgevers. En juist door die diverse ervaring kunnen we een frisse blik brengen.
 • Maken jullie ook presentaties in… ? We zijn geen 1-trick pony die altijd en alleen in PowerPoint werkt. We ontwikkelen in de software en op het platform dat bij je past. Of dat nu PowerPoint, Prezi of Keynote is en op Mac, Windows of iPad.
 • Kost het mij veel tijd? Dat ligt er maar net aan. Zo kunnen wij zonder jouw input niet de inhoud ontwikkelen of verbeteren. Daarvoor plannen we dan ook een of enkele effectieve workshops samen met je. Het laten ontwerpen en vormgeven van de presentatie-materialen kost je na een briefing nauwelijks tijd.
 • Hoe lang duurt het? Een of enkele dia's verwerken kan vaak binnen 1 à 2 dagen. Een volledige presentatie maken duurt in de praktijk rond de 4 à 5 weken. Dat kan wel iets sneller, maar de ervaring leert dat het sterk afhankelijk is van de agenda's van alle betrokkenen.
 • Wat zijn de kosten? De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden. Door onze beproefde aanpak, werken we effectief en efficiënt. Daarom maken we vrijwel altijd een fixed price afspraak met je.
 • Ik heb heel snel iets nodig! We zijn wel gewend te werken onder deadlines. Wat we kunnen doen in een dag of een of meer weken verschilt natuurlijk, maar we kunnen ongetwijfeld iets betekenen. Neem vooral contact op, dan bespreken we wat haalbaar is.
 • Is de presentatie aanpasbaar? We adviseren je over de mogelijkheden en beperkingen van aanpasbare presentaties. Indien gewenst, maken we de presentatie volledig aanpasbaar en uitbreidbaar.
 • Komen jullie bij ons? De workshops met jullie doen we bij voorkeur bij jullie op locatie. De eindoplevering doen we ook bij jou op locatie. Alle tussengelegen werkzaamheden voeren we uit bij ons op kantoor en waar nodig, hebben we telefonisch contact met je.
 

(013) 707 99 66

Bel gerust… Vraag naar Joeri of Arnout.
Ze vertellen je alles over presenteren!

 

Of laat ons je terugbellen.

Ja, bel mij!