Ontwerp van presentaties

Waarom goed presentatie-ontwerp belangrijk is

Presentatie laten maken door presentatie-specialist

Professioneel ontwerp
Details doen er toe: een eerste indruk is onherstelbaar.

Hoogopgeleid ontwerp-team
Onze specialisten hebben een WO-/HBO-opgeleid en komen sneller tot betere oplossingen.

Van korte pitches tot complete corporate slidedecks
Alles draait om heldere, overtuigende communicatie.

Benieuwd hoe uw presentatie
ook beter kan?

Bel nu voor vrijblijvend advies

Of plan een belafspraak in, of stuur een e-mail.

Waar het om draait
bij goed presentatie-ontwerp

Van de duizenden presentaties die dagelijks in Nederland worden gegeven, zijn de meeste… hoe zullen we het zeggen… niet heel inspirerend, ronduit saai en hebben een hoog PowerPoint-gehalte.

Of sprekers nu de tijd, de zin of het vertrouwen missen; vaak wordt er maar wat aan geklungeld. En dat is jammer. Want daardoor bereiken sprekers waarschijnlijk niet hun doel (als zie dat al helder voor ogen hebben).

Het publiek moet moeite doen om de aandacht bij de presentatie te houden. De boodschap komt onvoldoende over. En misschien nog wel het ergste: het publiek houdt een slecht beeld van de spreker (en zijn bedrijf) over.

Met een goed ontworpen presentatie voorkomt u dat en pakt u die unieke kans om mensen te inspireren. Maar waar draait het om bij goed presentatie-ontwerp?

Een goede presentatie past bij u, uw doel en uw publiek en is ontworpen met oog voor:

 • overtuigende inhoud, oftewel: hetgeen u vertelt,
 • krachtig beeld en
 • hoe u de presentatie gebruikt in de praktijk.

Wij maken dagelijks zulke presentaties voor onze opdrachtgevers.

Zo maken we een goed ontwerp


Specifieke presentaties

Elk type presentatie kent andere aandachtspunten. Waar moet u in het bijzonder op letten bij Bedrijfspresentaties en Sales presentaties? Neem contact op en we vertellen het u!

Reacties van klanten

5 sterren review presentatie-ontwerp
“Flexibel: je kunt lekker snel schakelen. Bento was goed in staat om mijn ideeën, ook qua vormgeving en beelden, om te zetten naar mooie slides. Tijdens de workshops in staat om een complexe puzzel naar een heldere verhaallijn te vertalen.”
4 sterren review presentatie-ontwerp
“Zeer professioneel, snel en accuraat. Verrassend, sterk.”Janny Niessen, Saint-Gobain Weber Beamix
5 sterren review presentatie-ontwerp
“Zeer positief. De inspanningen en het meedenken van Joeri over de vertaling en presentatie van onze troeven en toegevoegde waarde, overtroffen onze verwachtingen.”Evert Gys, Elipse
5 sterren review presentatie-ontwerp
“Professionals, vernieuwend”
“Zeer professioneel en creatief in het omzetten van de ideeën die geopperd worden.”Sapa
4 sterren review presentatie-ontwerp
“Prima ervaring gehad. Kundige mensen en snel schakelen, zijn termen die me nu door het hoofd schieten. Dus dikke prima.”
5 sterren review presentatie-ontwerp
“Professioneel, snel, proactief en deskundig!”Geert Duysters, Tilburg University
5 sterren review presentatie-ontwerp
“Klantgericht, professioneel en creatief zijn woorden die jullie welllicht zelfs wel teniet doen. Top prestatie geleverd en super meegedacht om ons een geweldige presentatie te bezorgen die ons verhaal optimaal weergeeft en ons eigen verhaal helpt te ondersteunen bij onze klanten en prospects!”Daan Kuiphuis, Quarantainenet

Een eigen, professioneel ontwerp

Presentaties hoeven niet op elkaar te lijken. Liever niet zelfs. Daarom ontwerpen we presentaties met een eigen unieke identiteit. Maar liever zonder bulletpoints.

Dit zijn twee recente voorbeelden van ons werk. Bekijk meer voorbeelden in ons portfolio.

Bekijk het portfolio

Over Bento

Gedreven vanuit de verwondering waarom de presentatie-standaard in Nederland zo laag ligt, begonnen Joeri en Arnout in 2010 Bento Presentaties; een bureau dat volledig gespecialiseerd is in het maken en geven van presentaties.

Door sprekers en bedrijven te trainen en ondersteunen bij het ontwikkelen van hun presentaties zorgen we dat sprekers met meer passie en vertrouwen presenteren.

Zo bereiken ze beter hun doel en zijn ‘Bento-proof’-presentaties een garantie voor publiek voor een helder en inspirerend moment!

Zes zekerheden die u alleen bij Bento krijgt

Begrijp-Garantie
Uw ontwerp-team bestaat volledig uit specialisten op WO/HBO niveau. Daardoor begrijpen we uw specifieke uitdagingen en kunnen we u beter adviseren.

Alle Benodigde Specialismen
Of het nu copywriter, vertaler (EN/D), voice-over (m/v), fotograaf, ontwerper, of een stemcoach is: alle specialisten staan klaar.

Multi-trick Pony
We ontwerpen voor verschillende platformen (Windows, Mac en iPad) en software (o.a. PowerPoint, Keynote, Prezi), waardoor we iedereen kunnen helpen.

Fixed Price
In 9 van de 10 opdrachten werken we voor een vaste prijs. Dus geen verrassingen achteraf.

100% Tevredenheidsgarantie
Wanneer u na afloop niet volledig tevreden bent, betaalt u niets. Geen discussie. Uw oordeel is leidend.

6 Maanden Service
Mocht in de praktijk blijken dat onverhoopt toch een aanpassing nodig is, dan passen we dat het eerste halfjaar kosteloos voor u aan.

 

(En we maken de mooiste presentaties. Kijk zelf maar.)

…en dat wordt gewaardeerd.

Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties Klantbeoordeling Bento Presentaties

9,1/10

Klanten waarderen onze diensten met het cijfer 9,1 uit 10

99%

99% van onze klanten beveelt ons aan

Wilt u een professionele presentatie laten maken?

9x Vaakgestelde vragen

 • Is dit iets voor mij?
  Wanneer presentaties voor u een waardevolle manier zijn om mensen te beïnvloeden, loont het om te investeren in die presentatie. Bedenk maar eens wat het oplevert wanneer uw presentatie 2x zo succesvol zou zijn…
 • Mijn business is heel specifiek. Hebben jullie ervaring?
  Onze specialisten zijn oud-organisatie-adviseurs. Daardoor zijn ze bij uitstek in staat om snel de complexiteit van een organisatie en branche te doorgronden. Daarnaast hebben we gewerkt voor heel uiteenlopende opdrachtgevers. En juist door die diverse ervaring kunnen we een frisse blik brengen.
 • Maken jullie ook presentaties in… ?
  We zijn geen 1-trick pony die altijd en alleen in PowerPoint werkt. We ontwikkelen in de software en op het platform wat bij u past. Of dat nu PowerPoint, Prezi of Keynote is en op Mac, Windows of iPad.
 • Kost het mij veel tijd?
  Dat ligt er maar net aan. Zo kunnen wij zonder uw input niet de inhoud ontwikkelen of verbeteren. Daarvoor plannen we dan ook een of enkele effectieve workshops samen met u. Het laten ontwerpen en vormgeven van de presentatie-materialen kost u na een briefing nauwelijks tijd.
 • Hoe lang duurt het?
  Een of enkele dia’s verwerken kan vaak binnen 1 à 2 dagen. Een volledige presentatie maken duurt in de praktijk rond de 4 à 5 weken. Dat kan wel iets sneller, maar de ervaring leert dat het sterk afhankelijk is van de agenda’s van alle betrokkenen.
 • Wat zijn de kosten?
  De kosten zijn sterk afhankelijk van de hoeveelheid werkzaamheden. Door onze beproefde aanpak, werken we effectief en efficiënt. Daarom maken vrijwel altijd een fixed price afspraak met u.
 • Ik heb heel snel iets nodig!
  We zijn wel gewend te werken onder deadlines. Wat we kunnen doen in een dag of een of meer weken verschilt natuurlijk, maar we kunnen ongetwijfeld iets betekenen. Neem vooral contact op, dan bespreken we wat haalbaar is.
 • Is de presentatie aanpasbaar?
  We adviseren u over de mogelijkheden en beperkingen van aanpasbare presentaties. Indien gewenst, maken we de presentatie volledig aanpasbaar en uitbreidbaar.
 • Komen jullie bij ons?
  De workshops met u doen we bij voorkeur bij u op locatie. De eindoplevering doen we ook bij u op locatie. Alle tussengelegen werkzaamheden voeren we uit bij ons op kantoor en waar nodig, hebben we telefonisch contact met u.
 

(013) 707 99 66

Bel gerust… Vraag naar Joeri of Arnout.
Ze vertellen u alles over presenteren!

 

Of laat ons u terugbellen.

Ja, bel mij!