Presentatie specialist vs. PowerPoint specialist

Presentatie specialist en PowerPoint specialist: twee termen die hetzelfde lijken, maar toch iets heel anders kunnen inhouden. Wat zijn de verschillen?

Presentatie specialist

Een presentatiespecialist is iemand die veel bezig is met presenteren en er daardoor veel van weet (er specialist in is). Het is een vrij breed begrip: tv-presentatoren, dagvoorzitters, beamerverkopers, etalage-inrichters, meeting-specialisten en videomakers eigenen zich allemaal die titel toe. Natuurlijk zijn mensen als presentatietrainers en PowerPointmakers er ook onder te noemen.

PowerPoint specialist

Een PowerPointspecialist is in beginsel iemand die alles weet van PowerPoint. Allereerst de technische kant, oftewel de ins en outs van het softwareprogramma PowerPoint. Maar daarnaast ook de gebruikskant: waar moet een PowerPoint aan voldoen om een spreker perfect te ondersteunen? Hij of zij heeft dus ook kennis van presenteren en met name visuele presentatie. En tenslotte ziet een goede presentatie er mooi uit: daarvoor heeft de presentatie-specialist kennis van grafisch ontwerp in huis.

Kennisbank

Deze uitleg is onderdeel van de Bento-kennisbank.

Meer lezen? Met de artikelen in onze kennisbank breng je je basis-kennis over presenteren op peil!

Bekijk alle artikelen »