Wat is presenteren met een iPad?

Presenteren met een iPad verschilt van een ‘gewone’ presentatie. Het kleine scherm beperkt je tot presenteren voor één, maximaal twee personen. Daar staat tegenover dat het touchscreen van een iPad een presentatie dynamischer en interactiever kan maken.

In een presentatie in een kleine setting (denk aan een één-op-één-gesprek) kan een iPad uitkomst bieden voor het geven van een presentatie. Het maakt de setting wat gemakkelijker: je hoeft niet meer voor die ene persoon ‘op een podium te gaan staan’. Bovendien kun je met de juiste iPad-presentatie er een meer interactief geheel van maken, zodat diegene bijvoorbeeld vragen kan stellen.

Maar er zijn settings mogelijk waarbij het hele publiek een iPad heeft, die met de iPad van de spreker in verbinding staan via een wifi-verbinding. Op die manier ontstaat er een echt interactieve presentatie, en wordt het bijvoorbeeld mogelijk om live enquetes te houden onder het publiek, of via scherm vragen te stellen. De eigenlijke presentatie via scherm is dan wel weer vereist.

In dit artikel lees je meer over presenteren voor een kleine groep.

Kennisbank

Deze uitleg is onderdeel van de Bento-kennisbank.

Meer lezen? Met de artikelen in onze kennisbank breng je je basis-kennis over presenteren op peil!

Bekijk alle artikelen »