Presentatie-training: Presentatie maken

Voor als je telkens opnieuw wilt inspireren

 

Training: Presentatie maken


Tijdsduur

1 dag

Deelnemers

5–8

AlternatievenEen verschil maken met je presentatie. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoeveel presentaties hebben jou écht geïnspireerd?

Maar als je weet hoe je het aan moet pakken, valt het best mee.
In deze training leer je, van de specialisten, hoe je een presentatie maakt die mensen inspireert.

Werken aan je volgende presentatie

 • Een volle dag in het teken van het maken van betere presentaties. Daarin leren we je het nodige (af) over presentaties in het algemeen*. En mooier nog: je ontwikkelt jouw eigen blik op hoe je je eigen presentaties voor altijd kunt verbeteren. * (Eigenlijk is dat helemaal niet zo mooi: We verpesten daarmee een heleboel presentaties die je hierna nog gaat zien. Je ziet na deze training namelijk precies wat er mankeert aan al die andere presentaties. We geven helaas geen frustratie-garantie...)
 • Deelnemer brengt structuur in zijn presentatie aan

Wat gaan we doen?

De training Presentatie maken kent twee onderdelen; verhaalontwerp en dia-ontwerp.

Het verhaal is de kern van elke goede presentatie. Een verhaal dat is afgestemd op de behoefte van jouw publiek. Zodat ze niet naar je móeten luisteren, maar het willen! Maar hoe breng je de behoefte van jouw publiek in kaart en hoe kun je daarbij aansluiten? Wat wil je bereiken bij jouw publiek? Wat ga je dan vertellen en waarom? En hoe zorg je dat jouw publiek je vertrouwt? Dat leer je. En je leert de belangrijkste valkuilen bij het schrijven van je verhaal. En hoe je ze kunt voorkomen.

Wat leren we (af)?

We leren je een nieuwe manier van kijken naar en denken over presentaties (dat noemen wij Het Nieuwe Presenteren). Maar dan zie je dus ook hoe Het Oude Presenteren averechts werkt en dat leren we je af om nog langer te doen. Deelnemers kunnen na deze training o.a.:

 • Een analyse maken van het publiek en de presentatie aanpassen op het publiek
 • Gestructureerd én doelgericht een presentatie opzetten
 • Duidelijke dia's ontwerpen die de spreker ondersteunen
 • Ineffectieve vormgeving herkennen en basale vormgevingstechnieken gebruiken voor beter ontwerp

Iets voor jou?

Wanneer je jouw presentaties blijvend succesvoller wilt maken. Misschien wel je externe presentatie. Maar vaak juist ook interne presentaties, bijvoorbeeld in een MT-overleg. Presentaties waarin je boodschap een structuur volgt die werkt. En met krachtige beelden die je als spreker laten overtuigen. Dát zijn de presentaties die we je leren maken.

Kijk ook eens naar onderstaande referenties of neem contact op.

 • “Na de training van gisteren gaan vooral mijn voorbereiding d.m.v. analyses en dia-opbouw in PowerPoint drastisch veranderen.”Robert Goelmohamed,
  spacemanager AS Watson
 • “De presentatie heeft nu meer ‘power’ en is meer ‘to the point’, wat het publiek en uiteindelijk ons bedrijf ten goede komt.”Wil van Leijsen,
  directeur Saver N.V.
 • "De presentatie is echt mooi geworden! Ik denk dat het inslaat als een bom."Herko Coomans, adviseur ICTU

FAQ

Als je van de specialisten wilt leren hoe je een presentatie maakt die boeit: ja, dan is dit iets voor jou.
 

(013) 707 99 66

Bel gerust… Vraag naar Joeri of Arnout.
Ze vertellen je alles over deze training!

 

Of laat ons je terugbellen.

Ja, bel mij!